Поради технички проблеми со mejlot ukstipendii каде требаше да се испрати пријавата за HMC scholarships, рокот за испраќање на Registration form е продолжен до 24 : 00 часот во четврток.

ИНФО ЗА АПЛИКАНТИТЕ

Конкурсот за избор на стипендисти за наредната учебна 2024-25 година е поставен на веб страната!

УК СТИПЕНДИИ ЗА СРЕДНОШКОЛЦИ!

Запознај се со програмите на HMC Projects и можностите трета и четврта година од твоето средно образование да ги завршиш во најдобрите приватни интернати во Англија!

КРЕАТИВЕН СИ? АМБИЦИОЗЕН? КОМУНИКАТИВЕН?

ОДЛИЧЕН УЧЕНИК СИ, СПОСОБЕН И САКАШ ДА НАПРЕДУВАШ?

САКАШ ДА УЧИШ ВО НАЈДОБРИТЕ УЧИЛИШТА ВО АНГЛИЈА?

БИДИ ПЕТТА ГЕНЕРАЦИЈА СТИПЕНДИСТИ ОД МАКЕДОНИЈА

Brochure

Brochure HMC online for MK 2024

Invitation to apply

Стипендии за средношколци

учебна 2024/25 година

Registration form

формулар за регистрација во формат Word

Is HMC Projects for you?

(the proof) Listen here

ВАЖНИ ДАТУМИ

10 ноември 2023 – Краен рок за пријавување (регистрација) на кандидатите за HMC стипендиите

18 и 19 ноември 2023 – ТЕСТИРАЊЕ на кандидатите за степенот на владеење на англискиот јазик
(IELTS тест; содржи четири дела: Speaking, Writing, Reading and Listening. По завршување на тестирањето следи кратко интервју со кандидатите. Потребни се 65% за кандидатот да го положи тестот.)

7 декември 2023 – Добивање на РЕЗУЛТАТИТЕ од тестирањето по англиски јазик

30 декември 2023 – Краен рок за аплицирање на кандидатите за HMC стипендиите. Аплицирањето е online!

Јануари 2024 – Интервју на кандидатите со претставници на HMC Projects

Март 2024 – Контактирање на добитниците на полна и редуцирана стипендија од Директорот и/или Aдминистратор на HMC Projects

Контакти

информации за контакт и форма на контакт

© Copyright 2019 - Edu-link.mk / All rights reserved.